Hashtagovi

Hashtagovi

Upotreba Hashtagova na Facebook-u

Hashtagovi – Koja je njihova svrha i kako se koriste?

Hashtagovi ( haštagovi ) su #oznake ispred kojih stoji znak taraba a samim tim se pretvaraju u linkove kojima dopiremo do što većeg broja posetilaca. Mislimo na posetioce iz ciljne grupe prema kojoj je taj hashtag usmeren.

Hashtagovi mogu biti samo jedna reč ili više reči ali bez razmaka među rečima i kad je u pitanju naš jezik, bez upotrebe naših slova č, ć, š, ž… Uopšte, bez kvačica.

Hashtahovi se jako dugo koriste na skoro svim socijalnim mrežama. Tek negde od polovine 2013. moguća je upotreba hashtagova i na facebooku. Mada ljudi nemaju naviku da koriste hashtagove fejsu, polako se oslobađaju i kreću sa njihovom upotrebom.

Uostalom, možete i sami probati pa kliknuti na hashtagove kod drugih da vidite šta će vam se sve prikazati. Na osnovu toga i vaših potreba , dalje sami kreirate neki hashtag ili više njih. Naša preporuka je da ne preterujete sa prekomernom upotrebom hashtagova jer onda vaš post ili članak totalno izgubi smisao. A onaj ko krene da čita vaš post ,ne da samo prekida čitanje već i izgubi volju za životom.

Zato gledajte da koristite jedan, maksimalno 2 hashtaga u svom postu kako biste ostvarili makimalni efekat.

Please follow and like us:
20
2016-10-08T14:16:23+00:00 October 6th, 2016|Internet Marketing|