Koliko košta izrada sajta u Srbiji

//Koliko košta izrada sajta u Srbiji

Koliko košta izrada sajta u Srbiji

Cena izrada sajta

Izrada sajta je kompleksna delatnost jer zahteva više oblasti kao što su dobra konstrukcija sajta, dobar dizajn sajta, seo optimizacija za ključne reči na google i uplitanje društvenih mreža u marketinški proces.

Pre izrade vašeg sajta, treba da se zapitate sledeće
– koje funkcionalnosti treba da ima vaš sajt
– kakav dizajn bi bio atraktivan posetiocima
– kakav tematski sadržaj bi bio zanimljiv posetiocima
– koliko ste spremni da ulažete u marketing

Izrada sajta i njegova cena je slična kupovini polovnog automobila. Onog trenutka kada kupite polovni automobil, u zavisnosti od njegovog stanja, moraćete da imate neka ulaganja u održavanje.

Ako želite da idete negde na odmor, izabraćete neko fino letovalište , npr., Grčka. Želite fino more, dobru plažu, dobar smeštaj, dobru hranu a to sve košta. I sigurni smo da se nikad ne zapitate da li ste mogli da potrošite manje ali kad u Srbiji treba uložiti u biznis, svaki iznos vam je veliki. Pritom ne razmišljate o tome da je web prezentacija mnogo manji izdatak nego otvaranje firme, iznajmljivanje lokala i poslovnog prostora , plate za radnike itd.

Realna cena izrade sajta u Srbiji

Ista stvar je i sa web prezentacijom na internetu. Da bi jedan web sajt opstao na google usled , svakim danom sve veće konkurencije,
neophodna su dodatna ulaganja. Neophodno je uložiti u dobar sadržaj, u seo optimizaciju za bolju vidljivost. Dobra vidljivost donosi dosta poseta a samim tim i više mogućnosti za zaradu. Takođe, treba da ulažete u digital marketing ili marketing na društvenim mrežama.

Studije pokazuju da jako veliki procenat publike možete dobiti sa društvenih mreža poput facebook-a i instagrama. Zato je potrebno praviti razne kampanje za društvene mreže sa sadržajem kojim se uspešno gađa neka ciljna grupa.

Ako sada uporedimo polovni automobil , letovanje u grčkoj i izradu stranice, dobićemo sledeći rezultat.

Početna cena izrade sajta je razlika koju treba da doplatite za polovni automobil ili letovanje u grčkoj a to je nekih 1000 evra za izradu sajta.

Ako mislite da je to velika cena, onda se zapitajte da li će vaš polovni automobil moći funkcionisati bez nekih vitalnih delova koje treba zameniti. E pa slično je i sa web sajtom.

Ako želite da zarađujete od interneta, vašu kvalitetnu stranicu morate platiti bar 700 evra i uz to biti spremni na konstantna ulaganja u marketing koji vam donosi profit.

Cena izrada sajta u velikoj meri zavisi samih funkcionalnosti sajta, broja , stranica, dizajna ali vam svakako možemo napraviti sajt  po povoljnim cenama.

Izvor: izrada sajtova

 

Please follow and like us:
20
2017-08-25T12:04:05+00:00 August 25th, 2017|Internet Marketing|