Social media Marketing

//Social media Marketing

Social media Marketing

Marketing na društvenim ( socijalnim ) mrežama

Social media marketing ili internet marketing društvenih mreža je glavni okidač procesa povećanja saobraćaja na web sajtovima kroz mrežu sajtova na društvenim mrežama.

Social media marketing ima zadatak da kreira sadržaj koji skreće pažnju i podstiče čitaoce da dele sadržaj na društvenim mrežama. Na taj način poruka se širi od jednog do drugog korisnika sa velikim efektom jer dolazi iz pouzdanog izvora kome se veruje. Zato ovaj oblik mouth to mouth ( od usta do usta ) marketinga privlači pažnju medija a nije plaćena reklama.

Socijalni mediji su postali platforma koja je lako dostupna svakome. Povećana svest podstiče svest o brendu i unapređuje korisnički servis. Tako da su socijalni mediji jako jeftina platforma za sprovođenje marketinških kampanja.

Glavni cilj social media marketinga je proizvesti sadržaj koji će korisnici deliti preko svojih socijalnih mreža da pomogne kompaniji u izgradnji brenda, da šire vest o proizvodu i da poveća prodaju istog.

Online promocije proizvoda

Jedna od ključnih komponenti social media marketinga je njegova optimizacija. To je vrlo slično SEO ( Search Engine Optimization ) ,
(SMO) Search Media Optimization je tehnika dovođenja novih i unikatnih posetilaca sajtu. To se sprovodi na dva načina. Dodavanjem linkova sadržaju ili postavljanjem dugmadi za lajk i šerovanje. Ili aktivnosti kao što su osvežavanje statusa twitova ili postova bloga.

Social media marketing pomaže kompanijama da dobiju direktan feedback od kupaca i potencijalnih kupaca. Postojeći kupci će komentarisati proizvode a potencijalni kupci će se rapitivati o karakteristikama proizvoda. Interakcija socijalnih medija kupcu pruža mogućnost informisanja o proizvodu ili uslugama. Ta interakcija sa posetiocima se naziva odnos sa kupcima ili customer relationship managemant ( CRM ).

SMM dobija na značaju sa povećanjem popularnosti socijalnih mreža Facebook-a i Twitter-a, Linkedin, Youtube. Kompanije ili njihove marketing agencije često pribegavaju blogovima kao sredstvom interakcije sa korisnicima. Na blogu se često promovišu putem besplatnih proizvoda. Tako potencijalni kupci imaju mogućnost probanja i komentarisanja proizvoda. Svi komentari koju su ostavljeni na blogu smatraju se validnim. To je ujedno javna potvrda da kompanija nudi mogućnost upoznavanja sa proizvodima.

Please follow and like us:
20
2016-10-03T09:09:30+00:00 October 2nd, 2016|Internet Marketing|